İçerikleri sosyal medya üzerinden paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.



Fırat Boyan 20.04.2020

iPhone 12 Tanıtım Tarihi İle İlgili Yeni İddia

Geçtiğimiz haftalarda yeni iPhone SE ve iPhone 12 ile ilgili bazı iddialar ortaya atılmıştı. Söylentiler yeni iPhone SE için doğrulandı, ancak iPhone 12 tanıtım tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

iphone12

Phone 12 tanıtım tarihi ertelenebilir!
Apple, geçtiğimiz günlerde yeni modeli olan iPhone SE 2‘nin tanıtımını yapmıştı. Birçok kullanıcı tarafından beğenilen yeni cihazdan sonra akıllarda yeni amiral gemisi için bazı soru işaretleri oluşmaya başladı.

Corona virüsü ile mücadel kapsamında birçok şirket üretimlerini durdurmuştu. Bu sebepten dolayı bazı yeni modellerin gecikme haberleri yayılmaya başladı. iPhone 12 tanıtım tarihi ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Goldman Sachs analistleri, corona virüsünün yeni iPhone modelinde belirgin bir etki yaratacağını açıkladı. Virüs sorununun ne zaman sonlanacağı henüz bilinmiyor, ABD ekonomisinin de bu sebepten dolayı ciddi yaralar aldığını düşündüğümüzde yeni akıllı telefon modellerinin etkileneceği aşikar.

Hem üretim hem de mühendislik sürecinin uzayacağını ve bu sebepten dolayı yeni cihazın geç tanıtılacağını belirten analistler, yeni model tanıtıldığında birçok kişinin alım gücünün de düşeceğinin altını çizdi.

Şirketin Mart ayının başından itibaren somut adımlar atmak adına tedarikçiler ile çalışmaya başlaması gerekiyordu, ancak corona virüsü nedeniyle birçok iş birliğini ertelemek zorunda kaldı. Yeni modelin Eylül ayı yerine Kasım ayında tanıtılması bekleniyor.

Ekonomik durum sebebiyle şirketin satış tahminleri ile ilgili henüz bir bilgi sızdırılmadı. Bu sebepten dolayı yeni model ile ilgili birçok söylenti ortaya atılıyor. Yayınlanan raporlar arasında şirketin Haziran ayına kadar durumu inceleyeceğini ve Haziran ayındaki gelişmelere göre takvim belirleyeceği yer alıyor.


Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?



Yazar Hakkında

firatboyan.com


1985 yılında Alanya'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Alanya'da tamamladım. Liseden mezun olduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Ön Lisans programına yerleştim ve bu programdan mezun oldum. Ön Lisans programından mezun olduktan bir süre sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Lisans programına yerleştim. 2003 yılından beri Bilgi Teknolojileri sektöründe Sistem ve Network alanlarında çalışıyorum. Bir çok firma bünyesinde farklı projelerde yer alarak bu alanda yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi ve deneyimler kazandım. Bilgi Teknolojileri sektöründeki profesyonel çalışma hayatımın uzunca bir dönemini entegratör firma bazında, ağılıklı olarak Microsoft ürünleri üzerine danışman olarak sürdürüyor ve yüksek seviyeli projeler geliştiriyorum. Uzunca bir süredir de Türkiye'nin en önde gelen entegratör firması olan Data Market bünyesinde Senior Cloud Engineer olarak çalışıyorum. Ek olarak, 2015 yılında Network Akademi bünyesinde Sistem ve Network Uzmanlık eğitimleri vermeye başladım ve 2017 yılında da eğitmenlik tecrübemi, Microsft Certified Trainer (MCT) ünvanı ile taçlandırdım. Eğitmenlik serüvenime 2021 yılından beri Bilge Adam bünyesinde MCT ünvanı ile devam etmekteyim.