İçerikleri sosyal medya üzerinden paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.



Fırat Boyan 20.04.2020

Merakla beklenen AirPods Pro Lite’ın satış tarihi ortaya çıktı

Apple‘ın en çok beğenilen ürünlerinen biri olan AirPods, kısa zamanda büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yılın sonlarında Pro versiyonunu satışa sunan Apple, şimdi de AirPods Pro Lite modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. Gelen son bilgilere göre kulaklık, mayıs ayında satışa sunulacak. Apple’ın koronavirüs salgınına rağmen AirPods Pro Lite’ı piyasaya sunacağı ifade ediliyor. AirPods Pro modelinde yer alan aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip olmayacağı söylenen kulaklığın Pro modeliyle normal modelin arasına konumlandırılacağı dile getiriliyor.

airpods lite

Kulak içi tasarımla geleceği iddia edilen AirPods Lite modelinin daha önceki modellerde olduğu gibi yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Kulaklık için bir etkinlik düzenlenmeyeceği ve direkt olarak satışa sunulacağı belirtiliyor. Apple’ın bununla birlikte 14 inçlik MacBook Pro modelini de satışa sunacağını belirtelim.

AirPods Pro Lite yolda; AirPods Pro Lite nasıl bir deneyim vadediyor?

AirPods Pro, standart modelden daha farklı bir tasarıma sahip. Apple imzalı kulaklık, özellikle aktif gürültü engelleme özelliğiyle fark yaratıyor. Model burada yerleşik mikrofonlarıyla dışarıdaki sesleri algılıyor ve eşit derecede anti-gürültü üreterek dış seslerin size gelmesini engelliyor. Kulak içi formundan dolayı yalıtımı yüksek olan model, bunu gürültü engelleme ile birleştirerek sizi çevrenizden tamamen ayırabiliyor. Apple H1 çipini bünyesinde barındıran kulaklıkta eller serbest Siri özelliği de bulunuyor.
Kulaklığın Türkiye satış fiyatı ise 1.899 TL.


Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?



Yazar Hakkında

firatboyan.com


1985 yılında Alanya'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Alanya'da tamamladım. Liseden mezun olduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Ön Lisans programına yerleştim ve bu programdan mezun oldum. Ön Lisans programından mezun olduktan bir süre sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Lisans programına yerleştim. 2003 yılından beri Bilgi Teknolojileri sektöründe Sistem ve Network alanlarında çalışıyorum. Bir çok firma bünyesinde farklı projelerde yer alarak bu alanda yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi ve deneyimler kazandım. Bilgi Teknolojileri sektöründeki profesyonel çalışma hayatımın uzunca bir dönemini entegratör firma bazında, ağılıklı olarak Microsoft ürünleri üzerine danışman olarak sürdürüyor ve yüksek seviyeli projeler geliştiriyorum. Uzunca bir süredir de Türkiye'nin en önde gelen entegratör firması olan Data Market bünyesinde Senior Cloud Engineer olarak çalışıyorum. Ek olarak, 2015 yılında Network Akademi bünyesinde Sistem ve Network Uzmanlık eğitimleri vermeye başladım ve 2017 yılında da eğitmenlik tecrübemi, Microsft Certified Trainer (MCT) ünvanı ile taçlandırdım. Eğitmenlik serüvenime 2021 yılından beri Bilge Adam bünyesinde MCT ünvanı ile devam etmekteyim.